Tel 973 64 18 19 · ajuntament@arres.cat
Esteu aquí: Inici El Municipi L'escut d'Arres

L'escut d'Arres

Escut d'Arres

Escut d'Arres (no oficial)

Tot i no disposar d'un escut oficialitzat per la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament d'Arres utilitza un escut que té el següent blasonament:

 

Escut caironat: de sinople, una espasa d'argent guarnida d'or i una clau d'or amb les dents a baix i mirant cap enfora passades en sautor, la primera en banda i per damunt de la segona en barra; acompanyades al cap d'una corona antiga d'or i a la punta d'un agnus-dei ajagut i reguardant d'argent portant una banderola de gules carregada d'una creu plena d'argent amb l'asta creuada d'or.
Per timbre, una corona mural de vila.

 

Els motius que apareixen a l'escut d'Arres s'empren, almenys, des del segle XIX. La figura de l'agnus-dei deu fer referència a l'església de Sant Joan d'Arres.
Manuel Bassa i Armengol, al seu llibre, també recull aquest escut, per bé que en dóna el camper de color porpra.
Curiosament, l'escut que utilitza l'Ajuntament és el de la proposta oficial de la Generalitat de Catalunya, a través del seu assessor heràldic, Armand de Fluvià, si bé encara no s'ha oficialitzat.


Referències

  • Bassa i Armengol, Manuel. Els escuts heràldics dels pobles de Catalunya. Barcelona, Millà, 1968, p. 63 i 77.
  • Fluvià, Armand de. Gran Geografia Comarcal de Catalunya. Vol. 16 (Alt Urgell, Vall d'Aran, Andorra). Barcelona, Enciclopèdia Catalana, 1981-1985, p. 250.
Accions del document

Buscar al web

© Ajuntament d'Arres | Telèfon 973 64 18 19 | email ajuntament@arres.cat
Carregant...